"Jag är ingen leksak!", "Usch en könsbok!"

Ja då var kalaset över.
Herregud! Maximiliam var helt vild. Maximiliam är mitt kusinbarn.
När jag och mamma kom upp så stack dom iväg och köpte lördagsgodis. Sen kommer dom tillbaka efter ett tag och Maximiliam hade b la köpt ett paktet med dextrosol, eller hur det stavas, i alla fall och trycker i sig den på 5 min.
Gissa hur galen den grabben blev sen.
Mina andra kusiner Andreas, Jens och Jonas kom och herregud va dom lekte. Eller ja låtsasbråkade, till slut såg han ut som en tomat i anskitet. Då hade han brottats med alla tre. Men tillslut så blev det väl lite mycket när Andreas lyfter upp honom upp och ner och han skriker -" Jag är ingen leksak!"

Till mat så blev det grillade kycklingfiléer, potatis, strips och sås. Vilket var riktigt gott.
Sen till efterrätt så blev det dom där jordgubbspajerna som jag och mamma vart tvungna att åka och hjälpa mormor med igår.
Så var det ju alla pressenter med, det var lego, skärp och kläder m.m. Sen fick han tre böcker b la en som hette "Raketbajs och snorbobbor" Som handlade om kroppen. Så när han hade öppnat paketet så började vi bläddra i boken och då står det lite om könsorganen hos både tjejer och killar, med tecknade bilder, och det som hör där till. Mens och ja allt. Så Maximiliam skriker ut  -" Usch en könsbok!"
Gissa om vi skrattade. Det var så att den delen hade Annie inte sett var med, så det var ju inte riktigt vad hon hade tänkt sig.

Nu ska jag lägga mig i soffan och kolla på film.

Puss kram

10-årskalas!

Hej
Idag så ska vi fira Maximiliam som har fyllt hela 10 år. Herregud vart har tiden tagit vägen? Helt galet.

Jaja ska försöka ringa och väcka kusinerna med dom lär ju sova fortfarande. Själv vaknade jag tio över åtta. Så typiskt när man är ledig, har faktiskt vaknat vid sju åtta varje dag denhär veckan då jag har varit ledig.

Jens kom hit igår, med två blåtiror. Då efter några om och men så viasar det sig att han har slagit i pannan och är svullen. Så förmodligen är det  därför han har fått blåtiror. Blodet har runnit ner till ögonen. Han ser inte rikitgt klok ut.

Jaha snart är det måndag, då börjar praktiken :) Men vi får väl se hur det går, enligt alla så är det en ganska vild klass. Men jag ska nog se till så att dom sköter sig haha.

Hörs senare

Puss kram

Jobb, Eskilstuna, Statt!

Ja först så jobbade jag 7-12, då tiden gick så sakta att så jag trodde att jag aldrig skulle få gå hem.
Hade ett informationsmöte om bränderna i Södertälje. Så vi fick veta vilka åtgärder som ska göras om något skulle inträffa.
Sen är det så att vi öppnar kl 9 och efter tio minuter så får jag se att en hel kartong med stora marabou chokladkakor stod tom. Så jag frågade Vickan som satt i kassan om hon hade sålt några, men nej inte en enda. Så då kollade jag lite mer, ja då visar det sig att det är ungefär 3-4 kartonger som saknas. Det är inte första gången, utan i måndags så försvann det 5 kartonger.
Jag fattar verkligen inte vad det är för fel på folk. Puckon!

Jaja, sen kom Emelie med sin mage in, så vi gick och fikade innan det var dags att sätta sig i kassan.
Sen efter jobbet gick jag hem väckte mamma, som jobbat natt, för att åka ner och köpa lunch på Thor Modéns gästgiveri. Efter en välbehövd lunch så åkte vi iväg och storhandlade i Eskilstuna, på världens bästa affär (sorry konsum) Ica Ekängen.
Det blev en hel del.

         
Självskanning, massor av grönsaker och den fulla vagnen när allt var klart.

När vi väl kommit hem och packat upp allt så ringer mormor och ropar på hjälp. Ropar och ropar skriker snarare :) så vi fick åka upp dit och hjälpa henne med pajer som vi ska äta imorn. Väl klar så hem igen och skriver rent mormors brev till Kathrine, mormors brorsdotter.
Hon skriver nämligen klart på Stcikans bok om hans liv. Stickan är mormors bror.

Ja vi åkte även förbi Statt när vi var i Eskilstuna, det såg helt hemskt ut, fy. Men dom har tydligen anhållit någon nu så vi får hoppas på ett slut snart.

          
Ja så här ser Statt numera ut.


Ha det bra!

15 mars, The City premiär!

Den 15 mars börjar efterlängtade The City.
Säger bara missa det inte.
Äntligen får vi på svensk tv följa Whitney och hennes nyfunna vänner i storstaden New York. Bland annat så finns den fina societetstjejen Olivia, med en garderob att drömma om, sen den jordnära (enligt mig) Erin,  Sen många många mer som ni kommer märka.
En bra serie som tar över nu när The Hills snart tar uppehåll.
Dock inte lika bra som Hills, men gott om spännande karaktärer.


bild: www.mtv.com

Kolla tidigare inlägg där jag skrivit mer om serien.





Lady Gaga!

Denna förmiddag så har jag suttit och lyssnat igenom Lady Gagas album. Vad ska man säga, jag älskar albumet alla låtar kommer garanterat höras flitigt spelandes hemma hos mig och överallt!
Musik i min smak.


bild: www.ladygaga.com

Sen lyssnade jag faktiskt på en massa gamla Britney låtar, dom är ju faktiskt riktigt bra. Bättre än dom som kommit nu under åren.

Älskar det nya programet spotify, hur bra som helst finns så gott som allt man kan tänka sig att man vill lyssna på.
Jag fixade en gratis inbjudan via Olas hemsida. Läste om att man kunde det på en annans tjejs blogg. Och jag håller med henne helt klart det bästa musikprogrammet man kan ha.
Även min kusin har tjatat om det länge nu, men jag lyssnade väl inte så mycket på honom. :)

Nu blir det en tripp till Köping

See ya!

Statt i lågor!

Vad är det för fel på människor?!
Nyöppning var det tänkt att det skulle vara på lördag, efter att det har varit stängt ett bra tag för vattenskador som någon har startat för att sabotera.

Det är ju helt sjuka bilder som finns på b la Eskilstuna kurirens sida. Hela hotellet i lågor. Man ryser i hela kroppen.
Nej, vart är världen på väg?!


Pappa!

Så har det blivit kväll och slutet på denna helg :(
Pappa har varit här på middag, kanske inte så glamorös middag men i alla fall. På dagens meny stod det korvstroganoff och ris. Attans va gott det blev! Imponerad av mig själv faktiskt. Haha
Sen hade jag tänkt att det skulle avslutas med lite B&J, men varken jag eller pappa orkade.

Efter pappa åkt så blev det en film tills One three Hill och Gossip Girl. Sen blir det Beck, får se om jag orkar se hela ska upp och jobba imorn kl 7. Ända till 17, usch. Men men det är bara att jobba på.
Får hoppas att jag får sova ut denna natt. Vaknade nämligen kl 2 natten till idag och hade så fruktansvärt ont i foten, visste inte hur jag skulle bära mig åt för att det skulle göra mindre ont.

Det är helt galet va fort tiden har gått, snart slut på februari, tyckte nyss det va jul. Så är det bara en vecka kvar tills min praktik börjar. Är lite nervös faktiskt men det går nog bra.

Nehe ge Pepsi mat och bänka mig framför tv:n.


Pepsi

Snö,snö och åter snö! Det har snöat så gott som hela dagen. Nu får det väl räcka?!



Puss och kram!

The Hills vs The City!

Gud, jag älskar verkligen The Hills, har kollat klart på säsong 4 nu.
Trodde inte mina ögon och öron när jag såg att Spencer vek sig, för att gifta sig. Herregud han kanske har ett hjärta djupt inom sig! ;)
Sen har vi Audrinna, kan hon inte bara släppa Justin Bobby?!
Men vem vet det kanske ordnar sig.


bild: mtv.com

Något som är tråkigt är att Whitney har lämnat The Hills för NY.
The City är helt okey, dock inte lika bra som Hills.

Men det finns ju några karaktärer som man veta lite mer om och hur Whitney ska ställa sig till allt.
Som Jay, jag vet inte vad hon ser hos honom, tycker att hon borde ha valt Alex. Han verkar vara en hur snäll och bra kille som helst. Men vi får se ska bli spännande att se vad som händer.

Sen har vi ju Olivia, antingen hatar man eller älskar man henne. Själv vet jag inte rikitgt än vad jag tycker om henne. Hon är ju väldigt speciell, kan kasta ur sig ord som hon kanske inte skulle göra just då.
Även om man inte skulle gilla henne så går det ju inte att inte gilla hennes enorma garderob.

Det finns ett avsnitt när Whitney bjuder med sin nyfunna vän Allie på Kelly Cutrones fest. Då Kelly frågar om Allie verkligen mår bra. Hon tycker att Allie är alldeles för mager.
Vilket har blivit en diskussion om på nätet. Dels hur Kelly sa det och hur vidare om Allie är för smal elller helt normal.
Jag håller helt och hållet med Kelly men det var kanske inte rätt tillfälle att säga det till henne.
Ni får se och bedöma själva.

Men jag tror att The City kommer bli en riktigt succé.
Jag kommer garanterat att följa Whitney i NY.

bild: mtv.com

Städning!

Ja, det blev som sagt aldrig städat i tordags! Men i morse så blev det ett rent och fint hem, igen. :)
Vaknade hur pigg som helst och började på en gång, helt galet.
Annars har det bara varit en ta- igen- dag.

Tittade bilder från i somras bla. från när vi va på Parken zoo. Det var en riktigt rolig dag.
Amanda som var så lycklig över att träffa sin stora idol, Ola.
Det roligaste va, när vi stod i kön för att Amanda skulle få en autograf, så säger den lilla 3-åriga tjejen, -"Ola är fett snygg!" Gud va vi hade kul då.

Sen hittade jag bilder från den helt galna kvällen, när vi helt plötsligt bestämde oss för att dricka och hoppa studsmatta.
- En torsdag!
Ja ni hör ju själva, men attans va kul vi hade.
Det va en rolig sommar, med nattbad och allt möjligt. Se om det blir lika galet i sommar.

Jaha, så föll det ner ännu mer snö idag. Känns som att det aldrig kommer bli vår.
Så hittade jag världens nyggaste vår/sommar skor idag på asos.com. Ett par måste- skor, så då vill man ju bara kunna använda dom på en gång.
Får väl nöja mig med att gå med dom inne tills det blir vår.

Detta får räcka för idag.
På återseende! ;)

Praktik= Klar!

Herregud!
Vilken dag och den är fortfarande inte slut.

Börjar med att jag kom hem från Arboga vi halv ett, då ringer mormor och säger åt mig och mamma att komma upp för att fika. (det är nämligen så att Siv är på besök, mormors syster.)
Ja så upp dit en snabb sväng, så att alla blir nöjda och glada. 
Efter det hem för att vända, för att sen gå upp till Centralskolan eller vad den nu heter, Kung Karls skola tror jag att det är. Men väl där får jag vänta 5min innan Lena på reception har pratat klart i telefonen, för att ta reda på om Bosse och Anders finns i närheten.
Då visar det sig att, Anders har gått hem för dagen och Bosse börjar sin lektion om en halvtimme.

Så då fick jag lite tid till att gå upp till jobbet och prata med chefen, för att få klartecken med praktik. Sen upp till kusinerna, ja hur blir man bemött där då?! :) Jens ligger och halvsover i soffan, då han nyss faktiskt har vaknat och Andreas vid datorn, såklart.
Så jag blev där ett tag, då det diskuterades framtidsplaner. Eller ja snarare när vi ska åkt till Tallin, gå ut och fira en av deras kompisar m.m.

Sen då, tillbaka igen till Central. På med en besöksbricka och upp till Bosse. Referens = Klar!

Vidare bar det av till Västerskolan, där jag efter många om och men fick tillslut ett ja!
Börjar vecka 10 i klass 3d. Ska bli kul för att se hur mycket som har förändrats.
Ska skicka in och få ett polisutdrag. Så höga förväntningar.

Nu så ska jag tvätta, städa och laga mat.
Kommer vara helt slut. Så jag får väl återkomma om hur det har gått! ;)

Ja, så har jag äntligen kommir mig för att ringa och boka tid hos doktorn.
Har gått omkring nu ett tag ocg varit irriterad i ögonen, så det ska utredas. Bland annat så ska det göras allergitester, vilket jag ringde om förra året och bad om att få göra. Men icke, nej då jag kunde lägga mina pengar på något annat roligare! Pucko om man nu får säga så!
Sen så ska jag även undersöka foten som jag har haft ont i nu senart en månad. Det var nåt ligament, ledband, eller sena som det va nå tok med.
Så vi får vänta och se vad som händer.

Syns!

Kul
Hittade den här bliden som jg gjorde för ex antal år sen.
Blider från när vi va i Norge! Gud va kul vi hade då!

Fullt upp!

Idag blev inte som planerat precis.
Kom på igår att dom där 200h som jag skulle ha jobbat med barn har jag ju redan klarat av.
Under gymnasitet så hade jag min APU som idrottslärare och blidlärare. Så då tänkte jag igår när jag gick och la mig, att jag går upp hyfsat tidigt och går till skolan och fixar intyg och referenter. Men ja ni som känner mig vet ju hur morgonpigg jag är, eller inte.
Skulle vara inne i Eskilstuna för möte kl 13.
-Ja menar herregud jag har ju hela förmiddagen på mig. Men nej, vet inte hur länge jag låg i sängen för att sen förflytta mig till datorn, som jag fastnade vid. Jaja så va det med den förmiddagen.
Så in i duschen som jag säkert stod i en 30min. Sen va det bara att fixa sig och åka.

Så nu är jag lite stressad över hur jag ska hinna ordna det där med referenter den här veckan.
Jobbar tisdag, onsdag och fredag hela dagarna, torsdag ledig men har hela den dagen inbokat. Men jag får väl lov att klämma in det nån gång där. För nästa vecka har dom lov.

Efter mötet i Eskilstuna så åkt jag och mamma in till stan för att äta. Efter många om och men så slutatde det att vi åt på Flaneur.
Dom har flyttat sin resturang, ligger mittemot Åhlens, det var verkligen annorlunda. Stort och öppet, flera soffgrupper och väldigt fint.
Sen bar det iväg hem. Väl hemma, då kl måste ha varit runt 17, så ner till apoteket och fick stå i kö ett bra tag.
Jag kan inte förstå varför det ska ta så lång tid på apotek! Det är verkligen nåt som irriterar mig.

Men men, nu ska jag sova, upp och jobba imorn.

Hade bra!
Kram på er!

Nu va det ett tag sen!

Ja, det var som sagt ett tag sen nu, har haft fullt upp. Men till en början med så har jag idag varit på au pair möte, i Eskilstuna.
Fick b.la göra en kort intervju på engelska, sa att de kunde bedöma hur bra man pratade. Det gick faktiskt väldigt bra, vilken hon också tyckte! Så nu får vi väl se hur det går med det här.
Det är tänkt att jag ska åka iväg slutet av augusti början av september. Men som sagt vi får se det är en bit innan det är något klart. Det ska ordnas visum, polisutdrag, internationellt körkort, hälsoundersökning m.m. Men allt kommer ni att få följa om ni hänger med här! :)
Men jag ska börja med imorgon med att gå till skolor och fritids här omkring och försöka se om jag kan få praktisera och få ihop 200h.

Vad har hänt mer då?
Jag och Lisa tog oss en shoppingtur på stan för några helger sen. Och hittade då vårens absoluta favorit! Jeansleggings, från VeroModa! Det blev då ett par svarta men gissar att de inte blir dom ända i min garderob denna vår!

Förra helgen va jag och Marilyn hemma hos Emelie och hade myskväll, med tacos och film.
Senare på kvälllen åkta jag och Emelie för att hämta Anna i Köping, gud vilket snöoväder det va då. Riktigt läskigt att åka bil då! Sånt kanske man kan få slippa i Usa.

Igår satt jag faktiskt och kollade på melodifestilvalen. Nu är det faktiskt så att, -det va bättre förr! En tävling, och så va det bra! Men nu är det bara krånligt, man ska rösta, vet inte hur många gånger, innan man får reda på vilka låtar som gått till finalen och andra chansen.

Det får vara allt för idag.
Ikväll blir det en skål med popcorn framför tv:n och kolla på Beck.

RSS 2.0